-
Elkész.
1 óra
-
Főzés
1 óra
-
Tálalásig
2 óra
-
4 főre
Hozzávalók
- 1 kg sertésoldalas borda mellett csíkokra vágva
- ízlés szerint fél, vagy egy fej fokhagyma
- só, bors, esetleg
- fűszersó
- 50 dkg zsír
Útmutató
-
1
Kedvenc hentesünket kérjük meg, hogy vágja nekünk fel az oldalast attól függően, hogy ropogósabb, jobban átsült, vagy kevésbé ropogós végeredményt szeretnénk kapni. Ha ropogósabbra szeretnénk sütni a húst, akkor egy bordára vágassuk, mert így jobban átsül.
-
2
Szórjuk be sóval, őrölt borssal, vagy aki jobban szereti használhatja a kedvenc fűszersóját is, pl. kifejezetten sült oldalashoz való is kapható. A fokhagymát törjük át és kenjük be vele az oldalast. A zsírt melegítsük addig amíg folyós lesz és öntsük a húsra.
-
3
Alufóliával letakarva helyezzük néhány órára hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst. A pihentetési idő lejárta után vegyük ki a hűtőből, öntsünk alá 2 dl vizet és lefedve, 180 fokos sütőbe toljuk be. kb. 2 óra múlva vegyük le a fóliát és így süssük tovább.
-
4
Ha ilyenkor légkeverésre kapcsoljuk át a sütőt akkor még pirosabb és ropogósabb lesz a húsunk. Burgonyapürével tálaljuk.
Főzési tippek
-
Főzési tipp:
-
Szerkesztő tanácsai