-
Elkész.
1 óra
-
Főzés
1 óra
-
Tálalásig
2 óra
-
4 főre
Hozzávalók
- 50 dkg sertésvelő
- liszt tojás-zsemlemorzsa
- olaj vagy zsír a sütéshez
Útmutató
-
1
A velőt átmossuk, mert apró csontszilánkok lehetnek rajta. Ezután a rajta lévő hártyát eltávolítjuk, majd gyöngyöző sós vízben helyezzük vigyázva, hogy össze ne törjenek.
-
2
Kb. 5 perc elteltével szűrőkanállal kivesszük a vízből és felszárítjuk.
-
3
A tojásokat felverjük, sózzuk és a velőrózsákat először lisztben, majd a felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk és a zsírban aranybarnára sütjük.
Főzési tippek
-
Főzési tipp:
-
Szerkesztő tanácsai