-
Elkész.
1 óra
-
Főzés
1 óra
-
Tálalásig
2 óra
-
4 főre
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 egész tojás
- vízbe áztatott zsemle vagy szikkadt kenyér
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa
- olaj vagy zsír a sütéshez
Útmutató
-
1
A szikkadt kenyeret vízbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. Beletörjük a fokhagymát.
-
2
Kis tálban felütjük a tojásokat, sót, borsot, pirospaprikát adunk hozzá és jól felverjük. Ezt hozzákeverjük a darált húsos masszához és alaposan összeforgatjuk.
-
3
Ízlés szerint adhatunk hozzá sót vagy borsot ha még igényli. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
-
4
Ezután olajat forrósítunk, kezünkkel kis gombócokat vagy nagyobb pogácsákat szaggatunk annak megfelelően, hogy milyen fasírtformát szeretnénk sütni, zsemlemorzsában megforgatjuk és mindkét oldalát ropogósra sütjük.
-
5
Papírtörlőre szedjük hogy a zsíradék lecsepegjen majd tálaljuk. Burgonyapürével nagyon finom.
Főzési tippek
-
Főzési tipp:
-
Szerkesztő tanácsai